Välkommen!

VÄLKOMMEN! Här kan ni följa klassens arbete och få användbar information.

11 oktober 2016

Bakom masken

Vi jobbar vidare med den superspännande läsningen i boken Bakom masken. Eleverna läser hemma och det första de gör i skolan på måndagarna efter att ha läst hemma är att svara på några kontrollfrågor som berättar för eleven och mig om man förstått det man läst. Igår var första gången eleverna gick svarar på frågorna på Ipaden. När de var klara med sina svar skickade de in svaren till mig. Det funkar så smidigt och eleverna tyckte det var kul att göra en uppgift på Ipaden! 


Efter hand som eleverna blev färdiga fortsatte de att rita på sin inre bild av hur de tror att det ser ut på Zackis pappas jobb. Att kunna skapa inre bilder under tiden man läser gör eleverna till bättre läsare, så det tränar vi på såklart. 


Vi jobbade även i måndags med ett nytt sätt att lära sig nya ord. Vi använde oss av att ta reda på synonymer till orden vi inte förstod. Vad en synonym är fick eleverna lära sig. På synonymer.se skrev eleverna i ordet och fick många förslag på andra ord som betydde samma sak.  När eleverna kommer till ett ord i en text som de inte förstå ska de känna till flera sätt som de kan använda sig av för att ta reda på ordet. Man ska aldrig vara nöjd med att läsa en text man inte förstår. Det pratar vi mycket om! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar